Onze missie

Moedig het delen van oplossingen aan

De context

De facetten van het onderwijs in de Federatie Wallonië-Brussel zijn gemarkeerd als een “goed” onderwijssysteem volgens internationale standaarden. Toch is het nog steeds gekenmerkt door grote ongelijkheden en door een tekort aan opvolging en training van de betrokken actoren.

 

Momenteel zijn de uitdagingen de volgende: het aanleren van kennis en vaardigheden van de 21e eeuwse samenleving, het bevorderen van diversiteit en inclusieve scholing en uiteindelijk het verzekeren dat elk kind een plaats heeft in een kwaliteitsvolle school, dat aangepast is aan de voorwaarden van zijn/haar welzijn. Het is, nu geconfronteerd met deze uitdagingen en de complexiteit van onze actuele wereld, nooit zo dringend geweest om middelen samen te brengen, om samen te creëren, en collectieve intelligentie te bevorderen om het delen van oplossingen aan te moedigen.

 

Vandaag maakt de non-profit organisatie Be education deel uit van deze dynamiek en stelt ze de associatieve sector aan om samen een netwerk aan te maken met als doel het uitwisselen, het formeren, om op die manier de voordelen te halen uit de hefbomen van samenwerking.

Samen creëren we een ecosysteem om samenwerking te bevorderen en om positieve en efficiënte verandering te brengen in het onderwijs.

Be education verenigt, versterkt en bevordert synergieën

Be education werd in 2019 gecreëerd uit het initiatief van een filantropische fundatie in samenwerking met actoren uit de onderwijssector. Onze missie is tweeledig :

  • actieve maatschappelijke initiatieven voor leerlingen van 3 tot 18 jaar in het Belgisch onderwijs verenigen en versterken
  • een ecosysteem van samenwerking en synergieën creëren met actoren die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het schoolsysteem.

Wat we aanbieden in ons netwerk

De vzw Be education ondersteunt haar leden door het delen van resources en het organiseren van trainingen. Ook faciliteert het verbindingen en meetings om een blijvende impact te verwekken in het onderwijs.

 

Onze missie draait rond drie pijlers : 

Formations Be education

Toegang tot hulpmiddelen en nieuws

Be education biedt middelen aan om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de sector en de evolutie van het ecosysteem via een nieuwsbrief.

 

We faciliteren ook het delen van goede praktijken aan de hand van een online toolbox, rijk aan resources.

Opleidingen en workshops

We bieden opleidingen en workshops aan, aangepast aan de benodigdheden van onze leden. Deze workshops favoriseren de ontwikkeling van vaardigheden en van kennis in de sector. Tijdens deze gelegenheden van uitwisseling ontwikkelt en versterkt zich collectieve intelligentie.

Deze samenkomsten moedigen dan ook de verspreiding van oplossingen aan, aangepast aan het actueel schoolsysteem.

Ontdek onze agenda voor 2022 met de workshops en trainingen die aan onze leden worden aangeboden.

Be education collaboration
Mise en réseau coworking

Netwerk opbouwen en samenwerken

We moedigen dagelijkse samenwerking aan binnen onze gemeenschap via formele en informele meetings met participanten, technische experts, opinieleiders en andere invloedrijke actoren in de sector.

 

Be education nodigt al haar leden uit tot haar stimulerende en motiverende coworking space in BeCentral, waar we de juiste energieën samenbrengen om samen vorm te geven aan kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. Leden kunnen samenkomen in goed gemoed, genieten van de werkplaats of om gewoon langs te komen en een kop koffie te drinken.

Laten we samen onderwijs veranderen!